Pobjede Sarajeva i Olimpica, Željo poražen u Tuzli
Foto: Sarajevski.ba

Pobjede Sarajeva i Olimpica, Željo poražen u Tuzli

Fudbaleri Sarajeva mnogo teže od očekivanog su savladali ekipu Krupe 3:2.

Samir Radovac je doveo Sarajevo u vodstvo nakon manje od deset minuta igre.

Do odlaska na odmor gosti su uspjeli izjednačiti iz jedanaesterca kojeg je realizovao Elvir Koljić.

Da ne dođe do iznenađenja i prvog poraza Bordo tima pobrinuo se Sarić koji je bio precizan sa bijele tačke, nakon što je prethodno u šesnaestercu gostiju oboren Crnkić.

Krupa je do novog poravnanja došla nakon kornera i greške u odbrani Sarajeva, a strijelac je bio Marušić u 88. minuti.

Ipak, slavlje gostiju nije dugo trajalo jer je samo par minuta kasnije konačan rezultat postavlja Jašarević koji je zatresao vlastitu mrežu.

Prvi poraz Želje

Fudbaleri Željezničara su u derbi susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pretrpili prvi ovosezonski poraz i to na gostovanju kod Slobode 2:0.

Kiša je pokvarila atmosferu na Tušnju u prvih 45. minuta pa publika u Tuzli nije mogla vidjeti lijep fudbal i dobre prilike.

Tek po nekolikiko pokušaja bilježimo na obje strane. Treba istači da su krajem prvog poluvremena domaći tražili jedanaesterac, nakon što je lopta pogodila u ruku Sinišu Stevanovića, ali najstrožiju kaznu nisu dobili.

U drugom dijelu mnogo bolji uslovi za igru. Tako su u 53. minuti domaći preko Veselinovića koji je na asistenciju Ordagića glavom matirao Kjosevskog.

Nepunih pet minuta kasnije golman Plavih je ponovo morao u mrežu po loptu. Ovaj put Stjepanović je postigao fantastičan pogodak sa preko dvadeset metara i doveo Slobodu u vodstvo.

Olimpic bolji od Čelika

Fudbaleri najmlađeg sarajevskog premijerligaša upisali su prvu ovosezonsku pobjedu i to protiv zeničkog Čelika. Slavili su Vukovi 3:0.

Olimpic je od starta imao inicijativu, a najbolju priliku su imali nakon nešto više od pola sata igre kada je Lelić sam izašao pred golmana gostiju, zaobišao ga, ali lošte šutirao i promašio gol.

Ipak, isti igrač je samo nekoliko minuta kasnije postigao pogodak i doveo sarajevski tim u vostvo od 1:0.

U nastavku susreta još dva pogotka u mreži Zeničana. Prvo je Mahović pogodio nakon lijepe akcije u 49. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Kobiljar lijepim pogotkom sedam minuta prije kraja susreta.

Ovom pobjedom Olimpic je pobjegao sa dna tabele i sada ima tri boda, dok je Sarajevo prešlo Željezničar na tabeli i trenutno zauzima drugu poziciju.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.