Općina Centar KCUS-u donirano 50.000 KM
Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba

Općina Centar KCUS-u donirano 50.000 KM

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića i Osmom Babićem, pomoćnikom načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Općine Centar, u utorak 12. jula 2016. godine, posjetio je Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje ih je dočekala generalna direktorica ove ustanove prim. dr. Sebija Izetbegović zajedno sa svojim saradnicima.

Povod posjete delegacije Općine Centar bio je potpisivanje protokola o donaciji 50.000 KM koje su iz općinskog budžeta izdvojene za potrebe ove medicinske ustanove. Navedena sredstva će biti utrošena za nabavku neophodne opreme i materijala.

“Općina Centar daje punu podršku radu ovog kliničkog centra i izvršna i zakonodavna vlast naše Općine namjerava nastaviti sa ovom pomoći kako bi napravili dobar ambijent za što bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu naših sugrađana. Pored ove donacije, Općina Centar je tokom proteklih osam godina, za potrebe KCUS iz svog budžeta izdvojila 1.270.000 KM. Zadovoljni smo da i danas dajemo tu vrstu doprinosa”, kazao je predsjedavajući Ajnadžić.

Direktorica Izetbegović se zahvalila na donaciji kojom Općina Centar pokazuje da je zadovoljna sa radom ovog kliničkog centra koji 24 sata dnevno organizuje službe medicinske pomoći.

“Novi menadžment KCUS je pokrenuo niz konkretnih koraka u ubrzanju zdravstvenih usluga i poboljšanju pristupa pacijenata zdravstvenoj usluzi. Prema našim pokazateljima pacijenti su zadovoljni našom uslugom. Naša namjera je da provedemo reformu zdravstvenog sistema s ciljem racionalizacije potrošnje i upošljavanja mladih medicinskih kadrova, čime ćemo bolje iskoristiti finansijska sredstva koja se izdvajaju za zdravstvenu zaštitu”, istakla je Izetbegović koja je ovom prilikom svoje goste iz Općine Centar zamolila za pomoć oko rješavanja velikih projekata poput uklanjanja oštećenog dimnjaka nekadašnje kotlovnice i starog objekta Klinike za bolesti uha, grla i nosa, koji predstavljaju opasnost za pacijente i medicinsko osoblje.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da će Općina Centar svakako poduzeti sve što je u njenoj moći kako bi se zaštitilo stanovništvo i osoblje kliničkog centra i pronaći mogućnosti da se određeni dio sredstava izdvoji putem Službe za civilnu zaštitu Općine Centar kako bi se uklonila neposredna opasnost koja prijeti od velikog dimnjaka, a da će ozbiljniji iznos pomoći za ove projekte biti moguće planirati tek u budžetu Općine Centar za 2017. godinu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.