MUP KS: Apel pješacima kao učesnicima u saobraćaju

U okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, koju u ovom periodu provode policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pored kontrole i nadzora vozača i vozila, vrši se svakodnevna kontrola  pješaka kao učesnika u saobraćaju.

Tom prilikom je uočena veoma izražena pojava nepoštivanja osnovnih saobraćajnih pravila kada je riječ o pješacima, u smislu nepropisnih prelazaka ulica i raskrsnica, mimo pješačkih prelaza, uz  potpuno ignorisanje saobraćajne signalizacije, semafora itd. ). MUP Kantona Sarajevo poduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju sprečavanja i sankcionisanja ovakvih neodgovornih ponašanja učesnika u saobraćaju, ali je neophodno da i svi učesnici u saobraćaju, vozači i pješaci, poštujući saobraćajne propise zaštite prije svega sebe i svoje sugrađane, te time doprinesu poboljšanju sigurnosne situacije u ovoj oblasti.

Kao ilustraciju apela učesnicima u saobraćaju, u nastavku možete pogledati  video-klip, zabilježen proteklih dana na nekoliko različitih lokacija u gradu, na kojem pješaci u pravilu prelaze ulice i raskrsnice na nepropisan i krajnje rizičan način, te tako ugrožavaju svoje, kao i zdravlje i život drugih učesnika u saobraćaju.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.