Misteriozni i ozloglašeni HAARP sistem

Opravdano ili ne, igrati se sa klimom nekog podneblja izgleda pomalo zastrašujuće. Razvoj tehnologije ponekad zna da više odmogne nego pomogne. Došlo je vrijeme kada granice ne postoje i kada se ide sve dalje i dalje bez obzira na ishod.

HAARP je engleska skraćenica za High Frequency Active Auroral Research Program, što u prijevodu znači Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije. Čini ga mnoštvo nizova radio-transmitera ogromne snage i odgovarajućih instrumenata za detekciju. Može biti postavljen na jednom kraju zemlje, a utjecati na prirodne pojave na drugom kraju. Ovi transmiteri svakodnevno odašilju preko 3.000.000 vati koristeći 6 generatora jačine 3,6 hiljada konjskih snaga.

Glavni tvorac ove naprave je doktor Bertran Istlund. Smatra se da je ovo „oružje“ zasnovano na zamislima Nikole Tesle koji nije imao zle namjere, veće je htio sa svojim projektom pomoći ljudima. Kada je shvatio opasnost od moguće zloupotrebe svoje spise ostavio je u kutiji. No, neko ih se vjerovatno dočepao.

Svojim dejstvom ovaj antenski sistem kontrolira dio zemljine atmosfere zvane jonosfera. To je sloj koji služi za ublažavanje i filtriranje ogromne sunčeve toplote koja ide prema zemlji. Snaga HAARP-ove frekvencije kontrolira klimu, te utiče na svijest ljudi. Mnogi smatraju da je ovaj izum zaslužan za globalno zagrijavanje.

Pentagon je davno priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama, a  2005. godine američka vojska saopštila je kako gnerira maglu, padavine i oluju na zemlji, te da će stvaranje umjetnih vremenskih prilika biti rezultat niza tehnologija.

Dugotrajna izloženost HAARP-ovom elektromagnetnom zračenju dovodi do učestale pojave umora, nervoze, leukemije, urođenih deformiteta, raka i promjena na mozgu. Uz pomoć njegove ekstremno niske frekvencije moguća je manipulacija stanovništva.  Dr. Laverdir navodi kako je jedan od dokaza to što je svijetom zavladao američki stil i politika života.

Prvi HAARP sistem sadrži više od 180 antena smještenih u blizini mjesta Gekona, zabačene lokacije na Aljasci, naredni je u blizini Fairbanksa, a treći u Portoriku. Evropsko postrojenje postavljeno je u maju 2012. godine u Norveškoj.

Mnogi smatraju da je HAARP postavljen i u Srbiji. Navodi se kako je po nalogu vrha SAD-a, 1999. godine trebao biti instaliran, no tadašnji predsjednik SRJ Slobodan Milošević je to odbio. Također, se smatra da je to bio najveći razlog tromjesečnog bombardiranja Srbije od strane Sjevernoatlantske alijanse. Ne zna se tačno ko je dopustio, ali mnogi tvrde da je ovaj eksperiment u konačnici prihvaćen i da djeluje još od 3. maja 2012. godine.

Ova izjava ponijela je sa sobom brojne polemike i sumnje. Mnogi su u tome našli razlog svih klimatskih promjena i elementarnih nepogoda na Balkanu. No, drugi opet navode kako takvo postrojenje ne postoji u Srbiji te da je to što se vidi samo prijemnik VLF signala koji služi kao mjerni instrument.

 

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.