Microsoft BiH zvanično predstavio kampanju “W101010“

Microsoft BiH zvanično predstavio kampanju “W101010“

Kompanija Microsoft BiH danas je zvanično predstavila kampanju “W101010“ u okviru koje će deset osoba različitih zanimanja, narednih dvadeset dana živjeti i raditi sa novim Windows 10 operativnim sistemom i programima Office 2016 te svoje komentare objaviti na društvenim mrežama. Objave sudionika i sudionica o korištenju sistema Windows 10 bit će objedinjene na Facebook stranici kompanije Microsoft BiH, a moći će se prepoznati prema jedinstvenom hashtagu #W101010. Partner kampanje je Imtec d.o.o. koji je obezbijedio 10 Acer uređaja sa Windows 10 sistemom.

Microsoft je za ovu potrebu na jednom mjestu okupio osobe različitih profesija poput pjevačice, Dalal Midhat Talakić, strategiste modnog biznisa i brand managementa, Fuada Backovića Deena, glumca i direktora Pozorišta mladih, Marija Drmaća, novinarke i menadžerice, Emele Burdžović, te jednog od osnivača brenda Mucha Lucha Sarajevo, Srđana Radanovića. Uz njih će u kampanji sudjelovati novinari i urednici, Adnan Čomor (N1 TV), Goran Milić (informatički portal Info.ba), novinarka i menadžerica Erna Saljević, bh. glumac i muzičar, Kemal Čebo te kompozitor i vlasnik Muzičke škole “Basics”, Đorđe Jovančić.

Oni će tokom 20 dana putem svojih profila na društvenim mrežama pokazati kakvu razliku na privatnom i poslovnom planu čini operativni sistem Windows 10 u kombinaciji s Office 2016. Tim kompanije Microsoft evaluirat će sve objavljene postove sudionika kampanje te na temelju broja objava, likeova, komentara i dijeljenja, odabrati najboljeg Windows 10 komentatora. “Microsoft BiH poziva sve zainteresovane da se priključe ovoj kampanji i podrže svoje najdraže Windows 10 komentatore u njihovom istraživanju sistema Office 2016 i najbolje Windows platforme do sada“, rekla je menadžerica marketinga i komunikacija Microsoft BiH, Elena Kovačević.

Windows 10 najnoviji je operativni sistem kompanije Microsoft koji je od 29. jula 2015. godine dostupan u 190 zemalja i na 111 svjetskih jezika te predstavlja prvi “univerzalni“ operativni sistem koji se nalazi na širokoj lepezi uređaja, od pametnih telefona i tableta do prijenosnih i stolnih kompjutera. Nedugo nakon izlaska Windows 10, Microsoft je predstavio i programski paket Office 2016 koji donosi nove verzije kompjuterskih aplikacija kao što su Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher i Access. Office 2016 u kombinaciji s Windows 10 predstavlja dosad najpotpunije rješenje za rad, koje korisnicima omogućuje da ostanu u kontaktu s onime što je važno — prijateljima, porodicom i projektima.

Kompanija Microsoft osnovana je 1975. godine, a danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i kompanijama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bs-ba/ ili http://www.microsoft.com/presspass/


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.