KK Bosna bez trenera i bez igrača
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

KK Bosna bez trenera i bez igrača

Košarkaški klub Bosna BH Telecom nakon sastanka upravnog odbora ostao je bez dosadašnjeg trenera Samira Lerića, ali i bez igrača.

Predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna BH Telecom Fuad Bajraktarević prekjuče je na sastanku sa igračima saopćio da je Upravni odbor jednoglasno odlučio da smijeni dosadašnji stručni štab na čelu sa Samirom Lerićem.

Igrači su mu odgovorili da to ne prihvataju i da neće ni trenirati dok se Lerićev stručni štab ne vrati na dužnost i trenerima ne budu isplaćene plaće.

Bajkraktarević im je rekao da će moći trenirati sa novim šefom stručnog štaba. Na zakazani trening nije došao novi šef kao ni igrači. Kada nije više nikoga da dovede na tu poziciju (a pregovarao je sa Damirom Zeljkovićem, Senadom Redžićem, Predragom Radanom) rekao je da se Lerićev stručni štab može vratiti na posao.

Treneri su jasno rekli da bez pismene odluke o tome ko ih je kako i zašto smijenio, te iste takve odluke ko ih kako i zašto vraća na posao, kao i izmirenja dugova, ne mogu preuzeti tim.

Bosna je tri kola prije kraja Lige 12 Prvenstva Bosne i Hercegovine samo bod iznad zone ispadanja iz najvišeg ranga. Čak i da ekipa odigra sva tri meča do kraja upitno je da li će izboriti opstanak.

Zaista tužna i teška vremena za najslavniji košarkaški klub Bosne i Hercegovine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.