Kako da pustite dugu, zdravu kosu
Foto: Littlerosetrove.blogspot.com

Kako da pustite dugu, zdravu kosu

Želite dugu kosu? Nema problema. U nastavku vam nudimo par savjeta kako da to i postignete.

1. Izbjegavajte frizera neko vreme

Ako vam je navika da se šišate jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca, preskočite nekoliko posjeta frizeru.

* Naravno, ovo pravilo ne važi ako su vam krajevi potpuno spaljeni, ali ako su malo ispucali ili suhi, možete da odložite šišanje nekoliko mjeseci jer će vam frizer nakon 6 meseci vjerovatno skratiti isto onoliko koliko bi skratio i poslije dva mjeseca.

 

2. Pojačana njega

U peridu između dva šišanja morate svojoj kosi da obezbjedite dodatnu njegu. Proteinska pakovanja su neophodna kosi koja je tretirana ili prirodno sklona pucanju, jer su ispucali krajevi znak nedostatka proteina u dlaci. Takođe, uvedite redovnu dubinsku hidrataciju kose: nakon pranja nanesite hranljivi hidratantni regenerator ili pakovanje i zagrijavajte fenom oko 30 minuta. Isperite normalno.

3. Zaštita krajeva kose

Nepravedno osuđeni silikoni imaju funkciju zaštite dlake od spoljašnjih uslova i zadržavanju vlage unutar dlake. Tako da su silikoni u vidu silikonskih seruma za krajeva, prskalica za raščešljavanje kao i u pakovanjima i regeneratorima više nego dobrodošli kada puštate kosu. Silikoni štite dlaku od toplotnih uređaja, češljanja, vjetra, vlage, jastučnice, majice i svega što možete da zamislite da dođe u dodir s kosom i poremeti njenu strukturu. Jednom mjesečno je dovoljno oprati kosu običnim šamponom sa sulfatima i nema bojazni od stvaranja naslaga ovih supstanci.

4. Pozdravite se sa peglom na neko vreme

Apstinencija od svih toplotnih uređaja za oblikovanje kose učiniće da vaša kosa mnogo manje puca, a krajevi manje cvjetaju.Tako da ako možete da se suzdržite od peglanja i feniranja – učinite to, kosa će vam biti zahvalna.

Umjesto toga uvijajte kosu bez toplote, pravite razne pletenice i frizurice koje će učiniti vašu kosu lijepom i stiliziranom i poštedjeti je toplote.

5. Zaštitne frizure

Ako ste se odlučili da ispoštujete stavku broj četiri ova stavka će vam biti neophodna. Kosa koja je navikla da bude fenirana i peglana će bez istih izgledati neuredno i čupavo. U tom slučaju pribjegnite silikonskim serumima koji će zagladiti dlaku, a potom frizurama koje možete da napravite bez pomoći fena, pegle i figara. Tu su razna uvijanja kose trakom, krpicama, šnalama, zatim zanimljive platenice, riblja kost, punđe poslije kojih ostaju predivne lokne.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.