Haad u Sarajevu predstavlja kolekciju Huma – tradicija moga kraja

Haad u Sarajevu predstavlja kolekciju Huma – tradicija moga kraja

Adnan Hajrulahović Haad će 23.12.2015. godine predstaviti svoju kolekciju Huma. Revija će se održati u Vijećnici u Sarajevu.

Huma je naziv kolekcije visoke mode, kolekcije koja treba da ispriča dvojaku priču, priču o nama danas, urbanim i modernim i o nama jučer bogatim i ponosnim na ono što jesmo. Inspiracija za reviju je Huma žena koja je spojila istok i zapad rodivši se, a životom ostala upamćena samo u jednom pasosu istorije.

 

Kolekcija Huma ispletena je nitima finog prediva otkanog na razboju-stanu, ukrašena ručnim vezom i keranjem, protkana surmom, kičena filigranom s ciljem da izreče priču naših predaka našim jezikom i da se uklopi u okvir naše današnje estetike. Huma je i snoviđenje bosanske žene, ponosne i vrijedne u svom postojanju pričana kroz feredžu  kao simbol vremena i statusa. Feredžu koju smo odbacili pod teretom vremena, a na modni način Huma će je vratiti iznova kao novu i nama prihvatljivu. Huma priča o nama danas i nama jučer.

“Revija Huma je priča o tradiciji naših predaka kroz modernu prizmu vremena. I logičan je slijed poslije moje kolekcije/revije „San o Katarini Kosača“ kojom su 2008. godine otvoreni Dani kulture Europe u Bečkoj vijećnici. Poslije Bečke vijećnice, red je da i u gradu u kome živim i stvaram ispričam ovu moju priču u Sarajevskoj vijećnici” kaže modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.