Gradonačelnik Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girone Pere Vila i fotoreporter Mikel Ruiz odali počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Gradonačelnik Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girone Pere Vila i fotoreporter Mikel Ruiz odali počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, predsjednik Provincije Girona Pere Vila i katalonski fotoreporter Mikel Ruiz danas su odali počast i položili cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Tome je prethodio susret gradonačelnika Komšića sa Vilom u prostorijama Gradske uprave. Vila se zahvalio gradonačelniku Komšiću za sve što je administracija Grada Sarajeva učinila da izložba njihovog sugrađanina, fotoreportera Mikela Ruiza „Ne zaboravi“, bude predstavljena u Vijećnici. Izložbu čine 24 fotografije iz vremena opsade Sarajeva, kao i fotografije iz Srebrenice, nastale nakon rata.

Gradonačelnik Komšić izrazio je zadovoljstvo što je i Grad Sarajevo zajedno sa Provincijom Girona i Ambasadom Španije u BiH doprinio organizaciji ove jedinstvene izložbe fotografija nastaloj u spomen i omaž stanovnicima Sarajeva, Srebrenice i BiH.

Sinoć je u Vijećnici usitinu bilo lijepo sa dosta emocija. Drago nam je što je prisustvovao i sam Ruiz, koji je svojim simboličnim fotografijama nastalim ratne 1993. godine, odaslao u svijet ne samo slike stradanja, već i otpora i dostojanstva građana Sarajeva, istaknuo je gradonačelnik.

Komšić se zahvalio vladama i građanima K Španije i Katalonije na humanitarnoj pomoći upućenoj tokom rata, kao i na realizovanim brojnim projektima u obnovi našeg grada u postratnom periodu.

Izložba Mikela Ruiza je omogućila da se ponovo susretnu dva osvjedočena prijatelja – Sarajevo i Girona, uz uvjerenje da ćemo nastaviti i intenzivirati saradnju između naša dva grada, kazao je Komšić.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.