U generalnoj probi za derbi Željo remizirao sa Metallegheom

Fudbaleri sarajevskog Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa Metallegheom odigravši 1:1.

Željo je počeo u sastavu: I. Fejzić - S. Stevanović, Toskas, Kosorić, Bevab - Žerić, Šećerović, Hervas, Halvadžić - Nikolić, Lendrić. Metalleghe je od prve minute igrao u sastavu: N. Fejzić, Pezo, Helvida, Dujaković, Benović, Karađuz, Smajić, Bibić, Selimović, Kovač, Popović.

Već u trećoj minuti velika prilika za Želju. Hervas je ubacio iz kornera, a Nikolić sa pet metara glavom šutirao preko gola. Zbog bola u mišiću Halvadžića je u devetoj minuti zamijenio Lazić. Tri minute kasnije i kod gostiju je došlo do prinudne izmjene. Stakić je zamijenio Dujakovića. U 19. minuti je Lazić sa 25 metara šutirao visoko preko gola.

Ova dva tima će se ponovo susresti na Grbavici, u zvaničnoj utakmici 10. kola Premijer lige koja je na rasporedu 24. septembra.

U 26. minuti Kovač sa vrha kaznenog prostora šutira, a lopta odlazi pored gola. Tri minute prije kraja prvog dijela, gosti iz Jajca su došli u vodstvo. Nakon ubačaja sa strane najbolje se snašao bivši fudbaler Želje, Sulejman Smajić koji je zatresao mrežu Plavih. Smajić nije proslavio gol, a sa sjeverne tribine je dobio aplauz. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvo Metalleghea od 1:0.

Od prve minute drugog dijela u redovima gostiju su zaigrali Sakan i Durak. U 51. minuti  Hervas šutira iz slobodnog udarca, ali defanzivac gostiju izbacuje u korner. Minut poslije Šećerović sjajno ubacuje, a Lendrićev udarac glavom na gol-liniji zaustavlja golman N. Fejzić. Od 56. minute je Radinović igrao umjesto Lazića koji se povrijedio, dok je kod gostiju Smajića zamijenio Radulović.

U 61. minuti velika prilika za Želju. Nikolić je lucidno proigrao Lendrića koji je sa pet metara šutirao preko gola. Beganović i Memija su u 64. minuti zamijenili Šećerovića i S. Stevanovića. Kod gostiju u igru su ušli Jakupović i Pljevljak. Minutu poslije Beganović šutira, a N. Fejzić brani.

Igrala se 68. minuta kada je prvo udarac Lendrića blokiran, a potom je Radinović šutirao pored gola. U 72. minuti još jedan bivši fudbaler Plavih, Emir Zeba, je ušao u igru kod gostiju. Boccaccini, Husić i Pozder su u 74. minuti zamijenili Toskasa, Bevaba i Hervasa. U 79. minuti Radinović snažno šutira pored gola gostiju. Dvije minute poslije Boccaccini šutira glavom nakon kornera, ali N. Fejzić ponovo uspijeva odbranit.

U 84. minuti Željo je izjednačio. Lendrić je ubacio, a Dženis Beganović glavom zakačio loptu koja je zatresla mrežu gostiju. Tri minute poslije velika prilika za Plave. Kosorić je uposlio Mujagića koji je izašao sam pred golmana Metalleghea, ali na putu prema golu loptu je izbacio defanzivac gostiju. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu u okviru prvog kola Premijer lige BiH, a na Grbavici je protivnik Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.