Svi smo mi Bosna – počeo turnir, održan koncert

Sinoć je u Skenderi otvoren 12. Memorijalni turnir Mirza Delibašić. Na turniru uz domaćina i organizatora KK Bosna Royal Jelly igraju i KK Budućnost Voli, KK MZT Skopje Aerodrom i KK Cedevita. U uvodnoj utakmici turnira, podgorička Budućnost bila je bolja od gostiju iz Skoplja rezultatom 78:72, dok je u drugoj utakmici u neizvjesnoj završnici KK Cedevita pobijedila KK Bosna Royal Jelly rezultatom 81:80.
Drugog dana turnira, susret za treće mjesto između KK Bosna Rooyal Jelly i KK MZT Skopje Aerodrom igrat će se od 18 sati, dok je finali susret između KK Cedevita i KK Budućnost Voli na programu od 20 sati i 30 minuta.
“Mislim da smo mnogo toga ostali dužni Mirzi Delibašiću koji je mnogo dao za ovaj grad, državu i košarku općenito. Prema tome osjećam i privatnu i službenu odgovornost i obavezu da radim na tome da vratimo dio toga njemu, njegovoj porodici i naravno KK Bosni. Ovom prilikom pozivam i navijače da pruže podršku Klubu jer je očito da su neke stvari krenule naprijed“, istakao je na otvaranju turnira ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić. Nakon polufinalnih utakmica, u Domu mladih održan je i koncert “Svi smo mi Bosna“ na kojem su nastupali sarajevski rock&roll bendovi Bombaj štampa, Konvoj, Sikter, Skroz, Futavci te Sejo Sexon.  

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.