FOTO: Svečano otvoren četvrti Holiday Market
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Svečano otvoren četvrti Holiday Market

POGLEDAJ GALERIJU

Na sarajevskom Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović večeras je simbolično otvoren Četvrti Coca Cola Sarajevo Holiday Market.

Holiday Market su zajedno otvorili  gradonačelnik Grada Sarajeva Ivo Komšić, šef Misije USAID-a u BiH David Barth i šef Kooperacija u Delegaciji EU u BiH Melvin Asin simboličnim paljenjem svjećica na ukrašenoj jelki.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić rekao je da je Holiday Market donio predivnu pretprazničnu atmosferu u Sarajevo.

“Mislim da Sarajlijama mnogo znači da imaju jedno ukrašeno mjesto gdje mogu doći i imaju lijepu ponudu, gdje mogu kupiti nešto. “Nadam se da će svi naći nešto za sebe. Ono što ne nađete, poželite, jer večeras zvijezde padaju”, kazao je Komšić i naglasio da je ipak, važnija praznična atmosfera koja se stvara ovakvom manifestacijom.

Govornici su podsjetili na važnost 2014. godine za Sarajevo, godine u kojoj je obilježeno stoljeće od ubistva Franca Ferdinanda i njegove supruge Sofije, te 30 godina od održavanja Olimpijskih igara u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nakon svečane ceremonije otvaranja na Happy Stageu su nastupili Đorđe Jovančić i dječji hor škole pjevanja Basics, dok je u Winter Pubu, goste zabavljala Lana Hamza bend.

Cilj manifestacije je, kroz mnoštvo zabavnih sadržaja, upotpuniti zimsku ponudu Sarajeva.

Holiday Market će trajati do 14. januara 2015. godine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.