Foto: Rezervista Svraka donio Plavima pobjedu

 Fudbaleri sarajevskog Željezničara na Grbavici su dočekali ekipu Mladosti, a konačan rezultat je glasio 2:1 u korist Plavih.

Jaka kiša je padala skoro cijeli susret, ali ni to nije omelo oko tri hiljade gledalaca da dođu podržati svoj klub do nove pobjede. Željo je odlično otvorio utakmicu. Prvi pokušaj bilježimo u četvrtoj minuti kada Hodžić šutira. Nekoliko minuta kasnije isti fudbaler pokušava, ali je Tripić na visini zadatka. Probao je i agilni Sead Bučan da ugrozi gol gostiju, ali bez uspjeha. U 23. minuti Željezničar je poveo. Jamak je uposlio Bučana na lijevoj strani koji upošljava Riada Bajića kome nije bilo teško da matira golmana gostiju. Kada se očekivalo da Željo stane na loptu i rutinski privede poluvrijeme kraju, Mazić je šutirao, Lončarić loše odreagovao, a iskusni Ristić pogađa za 1:1.

Drugi dio Plavi otvaraju silovito. Bajić prijeti u 49. minuti, potom Jamak pokušava, ali lopta odlazi preko gola. Pokušao je i Svraka atraktivnim makazicama, ali i dalje bez promjene. A onda veliko slavlje na Grbavici. Igrala se 87. minuta kada Muamer Svraka koristi smušenost odbrane gostiju i pogađa za pobjedu koja ostavlja Želju u borbi za titulu prvaka BiH.

Željezničar se ovom pobjedom izjednačio na prvom mjestu sa Zrinjskim. U narednom kolu, tim sa Grbavice gostuje u Vrapčićima kod Veleža. Mladost je skoro sigurno osigurala opstanak, a sve eventualne dileme mogu riješiti u sljedećem kolu kada dočekuju Radnik.

[divider] Zabranjeno preuzimanje fotografije bez dozvole autora!


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.