Prvak pao na Koševu

Fudbaleri Sarajeva slavili su u derbi susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Zrinjskog 2:0. Posjetioci na stadionu Koševo su mogli vidjeti dinamičnu utakmicu u kojoj je domaćin zasluženo slavio. U prvih dvadesetak minuta igre obje su ekipe imale po jednu dobru priliku, ali je onda u 26. minuti sjajnim pogotkom kapiten Sarajeva Haris Duljević doveo svoj tim u vodstvo.
Sarajevo je utakmicu igralo bez Leona Benke, Dušana Hodžića, Bojana Pavlovića koji su suspendovani zbog konzumiranja alkohola uoči utakmice. Također nije bilo ni Marka Ćetkovića koji ima privatnih problema.
Zrinjski je u finišu prvog dijela počeo ofanzivnije igrati, ali bez promjene rezultata. Mreže su mirovale sve do 77. minute, a onda je Mersudin Ahmetović, na asistenciju Crnkića glavom pogodio za 2:0. Na kraju će se ispostaviti da je to bio konačan rezultat utakmice. Sarajevo se sada nalazi na diobi prvog mjesta sa Slobodom, Krupom i gradskim rivalom Željezničarom. U narednom kolu Bordo tim gostuje u Zenici kod Čelika. http://dai.ly/x4mm6g2 http://dai.ly/x4mm92i
Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole portala Sarajevski.ba!

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.