FOTO / Konaković: Iza nas je jedna od najuspješnijih godina u bh. košarci

U hotelu Bosnia, danas je održana konferencija za medije košarkaškog saveza BiH.

Uvodnim riječima prisutnim novinarima se prvi obratio sekretar, Harun Mahmutović. Najavio je nastupe košarkaške reprezentacije naše zemlje, ali i naglasio da sve naše selekcije, računajući i žensku, nastupaju u A divizijama.

- "Jedini smo savez koji pomaže klubovima, particira njihove troškove. Cilj nam je pomoći mladim igračima i igračicama da se razviju."

Nakon toga se obratio predsjednik, Dino Konaković.

- "Sve vas pozdravljmam i zahvaljujem se na dolasku. Danas možemo sublimirati rezultate u ovoj godini i možemo reći da je ova godina bila jedna od najuspješnijih u historiji. Pozivam vas da učestvujete u narednoj godini gdje možemo napraviti mnogo. A reprezentacija ima priliku da napravi veliki rezultat, mlade selekcije su u A divizijama, a i ženska košarka je u velikom usponu."

- "Nismo sazvali konferenciju da se hvalimo nego da vas pozovemo da medijiski popratite i probudite one uspavala. Još bih dodao da pored dobrih igara, uspješno i vraćamo dugeve, ali smo svjesni da će naredna godina tražiti mnogo više novca. Želimo da nam pomognete kvalitetnim praćenjem i kritikama jer imamo priliku za historijski rezultat jer su naši košarkaši to zaslužili."

Prisutnim se obratio i direktor, Igor Stojanović.

- "Ja ću vam pored ovih uspjeha koje su istakli sekretar i predsjednik reći da je veliki uspjeh napravljen. Sve je to ostvareno od 0 KM maraka od nadležnih vlasti. Ukoliko se ne uključi država biće vrlo teško ostati na ovom nivou. Svi segmenti će zavisiti od podrške države."

- "Svi selektori, mislim da će biti izmjena i u mlađim selekcijama, će se znati u narednih mjesec dana."

Na pitanje o razgovorima sa Duškom Ivanovićem, Konaković je odgovorio:

- "Načelno smo sa Duškom Ivanovićem dogovorili na dvije godine. Duško je pregovarao sa najjačim španskim ekipama, ali nije našao dogovor, pa je sasvim izgledno da ćemo uskoro ozvaničiti saradnju. Mi ćemo njemu cilj postaviti da napravi najbolji rezultat, a to će njemu biti izazov kojeg će se rado prihvatiti", kazao je predsjednik, Dino Konaković.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.