Buza: Idemo na pobjedu jer želimo na završnicu Kupa
Foto: Sarajevski.ba

Buza: Idemo na pobjedu jer želimo na završnicu Kupa

Održana je konferencija za medije OKK Spars povodom predstojeće dvije utakmice. Prisutnim novinarima se obratio trener ekipe Marko Trbić, te perspektivni košarkaš Nedim Buza.

Sparski će sutra odigrati susret sa zeničkim Čelikom u okviru finala Kupa sistema A, dok će za vikend gostovati u Kaknju u okviru prvenstva.

“Kada je u pitanju utakmica protiv Čelika, pobjednik sutrašnje utakmice je učesnik finalnog turnira, a mi imamo ambicije da osvojimo i Kup pa je i ova utakmica jako značajna za nas. Sa maksimalnim oprezom dočekujemo ovu utakmicu jer Čelik sigurno može napraviti probleme, iako njihova pozicija na tabeli to i ne pokazuje. Za utakmicu protiv Kaknja će nam biti potrebno mnogo više nego do sada, pogotovo jer posljednjih mjesec dana i nismo na najboljem nivou, ali nadam se da ćemo od utakmice u Kaknju igrati sve bolje,” kazao je Marko Trbić.

“Što se tiče utakmice sa Čelikom, idemo na pobjedu jer želimo na završnicu Kupa, kojeg želimo da osvojimo. Najbitnije da igramo jaku odbranu i zaustavimo njihove najbolje igrače i mislim da onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje,” istakao je Nedim Buza.

Susret Sparsa sa Čelikom je na rasporedu sutra od 18 sati u KSC Skenderija.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.