FOTO: Bosna nakon produžetka poražena od Zrinjskog

Košarkaši sarajevske Bosne su u okviru 21. kola Prvenstva BiH poraženi od Zrinjskog sa 99:97.

Prva četvrtina je ponudila dosta izjednačenu utakmicu, a nakon deset minuta igre rezultat je glasio 16:15 za Zrinjski. U drugoj dionici su gosti opravdali ulogu favorita i pokazali bolju igru. Četvrtinu su riješili u svoju korist rezultatom 25:21. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 41:36.

U trećoj četvrtini su Mostarci održavali prednost i riješili je u svoju korist sa 24:21. Posljednja četvrtina je donijela ono što se niko u dvorani nije nadao. Bosna se razigrala, a Zrinjski nije imao rješenja za dobru odbranu Studenata. Domaći su napravili odličnu seriju, poravnali rezultat, a potom poeni Watsona preokrenuli rezultat u svoju korist. Posljednju četvrtinu je Bosna dobila sa 23:17, te je rezultat na semaforu bio izjednačen 81:81 što nam je donijelo produžetke.

Produžetak gosti otvaraju na najbolji način. Poenima Šutulovića i Petrića dolaze do serije 10:0 i vodstva 91:81. Ipak, Bosna se još jednom vraća i dolazi do dva poena zaostatka, ali to je bilo sve što su mogli. Konačan rezultat je glasio 99:97 u korist Zrinjskog.

Najefikasniji u redovima Bosne je bio Dino Begagić sa 28 poena, jednim skokom i jednom asistencijom. Pratili su ga Watson sa 21 i Rešidović sa 16 poena. U redovima gostiju istakao se Princ sa 22 poena, četiri skoka i tri asistencije.

 

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.