FOTO: Borbeni Zmajevi remizirali sa Belgijom
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Borbeni Zmajevi remizirali sa Belgijom

Fudbaleri naše reprezentacije su u okviru kvalifikacija za Evropsko prventsvo remizirali sa Belgijom u Zenici 1:1.

U trećoj minuti je Origi šutirao, ali je Hadžić izblokirao, a u nastavku napada Nainggolan šutirao pored gola. Ponovo je Origi zaprijetio nakon ubačaja Hazarda, ali je Begović bio siguran. Minutu poslije gosti su istrčali kontru, a u završnici Nainggolan loše šutirao.

Brzonogi Hazard je odlično prošao pored Mujdže te šutirao, a Begović sjajno odbranio. U 18. minuti su i Zmajevi zaprijetili golu Belgijanaca. Pjanić je ostavio loptu za Bešića koji se rješava svog čuvara i šutira, ali je Courtois siguran. Sušićev pokušaj otišao iznad prečke Belgijanaca u 25. minuti.

Igrala se 28. minuta kada su Zmajevi p

oveli. Pjanić je prošao po lijevoj strani, odigrao povratno dodavanje za Džeku koji odličnim udarcem matira golmana Belgije. U 35. minuti je Vertonghen šutirao iz slobodnog udarca, ali je ponovo Begović bio na visini zadatka. Lukaku je pred kraj prvog dijela šutirao iskosa, a Begović odličnim refleksom spasio svoju mrežu.

U šestoj minuti nastavka Belgijanci su izjednačili. Nainggolan je šutirao, a Begović loše reagovao i lopta je završila u našoj mreži. Pet minuta poslije Pjanić ubacuje, a Džeko koljenom šutira tik pored stative. Nakon toga je Pjanić izašao sam pred golmana gostiju, ali se Kompany ispriječio na gol-liniji.

Mujdža je krasno prošao u 62. minuti i ubacio loptu, Džeko glavom šutirao, a Courtois odbranio. Nakon kornera Medunjaninov udarac je otišao pored gola. U 86. minuti je Mertens gađao, a lopta prošla nekoliko centimetara pored naše lijeve stative.

Nakon tri odigrana kola naša reprezentacija ima dva osvojena boda.

POGLEDAJ GALERIJU

[divider]

Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole autora ili portala Sarajevski.ba


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.