Đenis Hujić: Uživajte u svakom trenutku ljubavi i ne mislite na kraj!

Nedavno objavljeni kratkometražni film “Mlad i glup” koji opisuje ljubavne probleme sa kojima se susreću mladi brzo je postao popularan na društvenim mrežama.

U nastavku pročitajte intervju sa autorom filma Đenisom Hujićem.

Razgovarala: Selma Hodo, Sarajevski.ba

Sarajevski.ba: Otkud ideja da snimite jedan ovakav film?

Đenis Hujić

Foto: Privatni arhiv

Đenis Hujić: Ideja za film je došla sasvim spontano. Gledao sam na internetu neke kratke filmove koji mi se baš i nisu svidjeli pa sam odlučio da i ja pokušam nešto, uvjeren da će ispasti bolje od tih filmova. Već sam imao priču u glavi, nazvao sam prijatelja i odlučio da radimo što prije.

Sarajevski.ba: Ko je sve učestvovao u realizaciji filma “Mlad i glup”?

Đenis Hujić: U relizaciji sam učestvovao prijatelj i ja koji se bavi režiranjem i snimanjem, Benjamin Šehić, koji je zapravo najzaslužniji što je ovaj film uspješno realiziran. Naravno zahvalio bih se glumcima Kenanu, Ajli i Elmi, te sponzorima koji su učestvovali u ovom projektu.

Sarajevski.ba: Da li ste prije imali priliku okušati se u glumačkim vodama i kako ste se snašli na snimanju?

Đenis Hujić: Nikada prije nisam imao priliku da glumim, niti sam mislio da će ikada doći do toga. Ali smatram da sam se dobro snašao, iako je bilo teško naviknuti se na kameru, ali sve u svemu, dobro sam se snašao. Mada, moram priznati da smo dosta puta morali ponavljali scene jer sam se stalno smijao.

Sarajevski.ba: Koliko dugo je trajalo snimanje filma?

Đenis Huljić: Snimanje filma je trajalo nekoliko dana. Najviše vremena nam je trebalo za montažu, dok su ukupno radovi na ovom projektu trajali dvije sedmice.

Sarajevski.ba: Ovim filmom željeli ste opisati socijalnu situaciju među mladim ljudima, da li ste imali slična iskustva u kojima djevojke traže samo sponzora?

Đenis Hujić: Prije svega sam htio kroz film želio prenijeti svoje ljubavno iskustvo. Situacija kod nas je uglavnom takva, ali naravno da ima i dosta finih djevojaka. Moje mišljenje je da je sve puno lakše kada imate novac i dobro auto. Bar sam se ja uvjerio u to. U srednjoj školi sam imao djevojku koja me ostavila zbog starijeg momka koji je imao auto. Bilo joj je bolje vozati se po gradu nego sjediti sa mnom u parku. Sada svoju pažnju poklanjam djevojci kojoj to nije bitno i ona jedna velika svijetla tačka u mom životu.

Sarajevski.ba: Kako danas muškarci osvajaju djevojke?

Đenis Hujić: Danas većina muškaraca prilikom upoznavanja pokušava da osvoji djevojku hvalisanjem kako ima auto jer misle da je to glavni faktor za uspješno osvajanje. Ima raznih situacija, svaka djevojka više želi uspješnog muškarca nego “klošara”.

Sarajevski.ba: Sa vaše tačke gledišta kakvi su to muško-ženski odnosi u BiH?

Đenis Hujić: Hmm…Zanimljivo pitanje… Mislim da su parovi previše opterećeni nebitnim stvarima. Tipa volim je ali ću biti hladan da ona poludi za mnom. Ja mislim sa treba uživati u svakom trenutku ljubavi i ne misliti na kraj. Nek sve bude spontano.

Sarajevski.ba: Šta želite poručiti omladini ovim filmom?

Đenis Hujić: Moja poruka mladoj raji je da uživaju u svakom trenutku mladosti i  nek se ne opterećuju dugim vezama i ljubavima nekim ozbiljnim. Sve dođe na svoje vremenom.

https://www.youtube.com/watch?v=F1yfrbObw9w


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.