Članovi Predsjedništva BiH načelno podržali održavanje EYOF-a
Foto: www.predsjednistvobih.ba

Članovi Predsjedništva BiH načelno podržali održavanje EYOF-a

Povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2017. godine na kojem bi domaćini bili gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, danas je održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića, te članova Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića sa čelnicima Evropskog olimpijskog komiteta, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i gradova domaćina Festivala.

Prema informacijama iz Predsjedništva, predstavnici olimpijskih komiteta iz regije i BiH, te gradova domaćina Festivala, informisali su članove Predsjedništva BiH o preduzetim i planiranim aktivnostima u narednom periodu, a tiču se organizacije ovog sportskog događaja.

Članovi Predsjedništva su sa prisutnima razgovarali o značaju, realizaciji i uspješnoj organizaciji događaja, te načelno podržali održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Festival bi okupio oko 2000 učesnika iz oko 45 zemalja, a bio bi od velikog značaja za promociju BiH i u duhu tradicije Bosne i Hercegovine, Sarajeva i održanih XIV zimskih olimpijskih igara. Događaj je i od regionalnog značaja, jer su kandidaturu Sarajeva i Istočnog Sarajeva za organizovanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala podržali olimpijski komiteti zemalja regije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.