Čarobni napitak, topla čokolada
Foto: commons.wikimedia.org

Čarobni napitak, topla čokolada

U vrijeme hladnih zimskih dana svi najradije uživaju u toplom okruženju pijući ukusnu rastopljenu čokoladu, koja već dugo zauzima vodeće mjesto među najukusnijim napitcima. Veliki broj istraživanja pokazao je da čokolada itekako ima ljekovito djelovanje budući da utiče na smanjenje stresa, pomaže kod spriječavanja srčanih bolesti, dobra je za jačanje imuniteta a osim toga djeluje kao afrodizijak.

Pokazalo se kako ova čarobna namirnica obiluje željezom, magnezijem, fosforom i cinkom. Zatim vitaminima poznatim kao B1, B2, B5 i dragocjenom folnom kiselinom koja je posebno bitna i korisna za trudnice i sve one žene koje planiraju trudnoću.

Najzdravija čokolada je ona sa visokim udjelom kakaa, a za one koji vole malo više kombinovati tu je i bijela čokolada koju isto tako možete popiti kao zamjenu za desert. U toploj čokoladi možete uživati sa svojim prijateljima vani, ali isto tako je možete i sami napraviti. Bitno je samo da imate sve potrebne namirnice, mlijeko, čokoladu i šećer.

Uzmite čokoladu i rastopite je sa malo vode, u međuvremenu uzmite šećer i istopite ga u malo mlijeka. Kada ste istopili šećer dodajte rastopljenu čokoladu, zatim miješajte nekoliko minuta na pari i poslužite.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.