Bokserom brutalno pretukao vozača trolejbusa
Foto: Sarajevski.ba

Bokserom brutalno pretukao vozača trolejbusa

U trolejbusu koji je saobraćao na liniji Trg Austrije – Dobrinja, jedan od putnika je, iz nepoznatog razloga, bokserom napao vozača N. K. i nanio mu teške povrede glave. Zadržan je na bolničkom liječenju Klinike za maksiofacijalnu hirurgiju.

Napadač je pobjegao.

“Preduzeće GRAS osuđuje ovakav odnos prema voznom osoblju GRAS-a i javnom gradskom prevozu. Počinioci ovakvih djela se trebaju procesuirati i najstrožije kazniti, u konkretnom slučaju radi se o napadu na službeno lice preduzeća za vrijeme obavljanja njegovih redovnih radnih zadataka. Napadi na službena lica i oštećenja vozila GRAS-a često imaju višestruke posljedice, a što se prije svega odnosi na ugrožavanje sigurnosti službenih lica, korisnika javnog prevoza i onemogućavanje odvijanja javnog gradskog prevoza putnika”, saopćeno je iz GRAS-a.

Privremeno obustavljen trolejbuski saobraćaj

Tim povodom, vozači trolejbusa počeli su se, u poslijepodnevnim satima, okupljati u krugu depoa trolejbusa kod RTV doma, a trolejbusi su, također, povučeni u depo.

Vozači su ovim protestnim okupljanjem željeli skrenuti pažnju javnosti i relevantnim institucijama na problem sigurnosti vozača u javnom saobraćaju te apelirati da se ovakvi problemi počnu rješavati, piše Dnevni avaz.

Ipak, nakon obustave trolejbuskog saobraćaja, koja je trajala pola sata, vozila su ponovo na sarajevskim ulicama, a trolejbuski saobraćaj je normalizovan.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.