Besplatne filmske projekcije za djecu slabijeg imovinskog stanja
Foto: Sarajevski.ba

Besplatne filmske projekcije za djecu slabijeg imovinskog stanja

Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar Sarajevo u saradnji sa kinom Cinema City, duži niz godina osigurava djeci predškolskog i školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja koja stanuju na području općine Centar besplatne kino projekcije.

Uprava kina Cinema City svaka tri mjeseca obezbijedi ovoj djeci po 20 poklon vaučera, od kojih svaki vrijedi za dvije osobe.

Tako su u proteklom periodu besplatne ulaznice za filmske projekcije dobila djeca sa područja mjesnih zajednica: Hrastovi-Mrkovići, Koševsko brdo, Soukbunar, Breka-Koševo II i Bardakčije.

Vaučer se može iskoristiti ponedjeljkom, utorkom i srijedom u periodu od 15 do 19 sati, prema raspoloživom programu kina.

“Otkako traje projekat, oko 640 djece slabijeg imovinskog stanja je besplatno pogledalo neku od kino projekcija u okviru dječijeg ili porodičnog programa. Projektom koji traje do kraja godine, obuhvaćene su sve mjesne zajednice sa područja općine Centar, kako bi svi mališani iz socijalno ugroženih porodica posjetili kino. Ovaj projekat mnogo znači djeci, jer nažalost u našoj okolini postoje djeca koja nikada nisu imali priliku otići na neku od kino predstava”, kazala je Selma Piljević, sekretar Mjesne zajednice Mejtaš-Bjelave.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.