Benko napustio Sarajevo
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Benko napustio Sarajevo

Tridesetdvogodišnji napadač, Leon Benko zatražio je sporazumni raskid ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Iako je klub pomenutom napadaču nudio produženje ugovora, Benko je odlučio da se u nastavku svoje karijere iskuša u novoj sredini.

On je još na početku priprema za tekuću sezonu, sredinom mjeseca juna, izražio želju za odlaskom, a svoju posljednju utakmicu u Bordo dresu odigrao je protiv Željezničara, u sklopu 1. kola nove premijerligaške sezone.

Podsjećamo, Benko je s još dvojicom igrača Sarajeva, uoči utakmice sa Zrinjskim, uhvaćen kako konzumira alkohol, nakon čega je suspendovan.

„Iskreno, bilo mi je drago što sam bio dio kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana. Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao mnogo divnih ljudi, a saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emitovno sam se vezao za Fudbalski klub Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda.“, kazao je Benko, dodavši:

„Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu Ismir Pintol od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim mnogo sportskih spjeha i pobjeda u daljnjem natjecanju.“

[author image=”http://media.sarajevski.ba//2014/09/LeonBenko.jpg” ]Benko je rođen 11. novembra 1983. godine u Vraždinu. U karijeri je nastupao za Varteks, Nürnberg, Standard Liège,  Kortrijk, Slaven Belupo, Al-Faisaly FC, Rijeka, Dalian Aerbin i Sarajevo. U tim s Koševa je stigao u drugoj polovici 2014. godine, a svoj debi u dresu Bordo kluba upisao je protiv Zvijezde iz Gradačca 28. februara 2015. godine. Ukupno je za FK Sarajevo odigrao 49 utakmica i postigao 29 golova.[/author]


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.