3. Dječiji sajam u Sarajevu

3. Dječiji sajam u Sarajevu

3. Dječiji sajam će biti organizovan u centaru Skenderija, od 11. do 13. novembra 2016. godine.
Dječiji sajam svojim edukativnim, kreativnim i maštovitim sadržajima već deceniju oduševljava posjetitelje širom regiona, a u Sarajevo je prvi put stigao prije dvije godine, izazvao odlične reakcije i već u prvom izdanju postavio svojevrsne rekorde. Prošle godine Dječiji sajam je posjetilo više od 25.000 posjetitelja, uz predstavljanje više od 50 izlagača.

Festivalski segment sajma bit će odlična prilika da sarajevski mališani i njihovi odgajatelji kroz recitatorske, pjevačke, glumačke, plesne nastupe, sportske discipline i izlaganje kreativnih radova mnogobrojnoj publici u dvorani “Mirza Delibašić” pokažu svoj predani rad i talenat. Na samoj festivalskoj pozornici ove godine će se predstaviti oko 1000 mališana, predvođenih polaznicima JU “Djeca Sarajeva”. Za većinu malenih posjetitelja sajam je i jedinstvena prilika da se kroz igru i zabavu upoznaju sa radom i svrhom službi od javnog značaja, poput vatrogasne službe, policije i zdravstva, ali i da upoznaju neke od omiljenih ličnosti iz sportskog i javnog života.

Sajam također nastavlja sa svojom humanom misijom, te će zahvaljujući saradnji sa Zavodom za transfuziologiju i udruženjima humanitarnog karaktera omogućiti da svi posjetitelji učestvuju u pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.
Ulaz na sajam je besplatan.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.