13. februara svečano otvorenje Dana kulture Irana 2017. u sarajevskoj Vijećnici

13. februara svečano otvorenje Dana kulture Irana 2017. u sarajevskoj Vijećnici

Koncertom tradicionalne iranske muzike i izložbom iranskih umjetnika u ponedjeljak, 13. februara u 19.00 sati u auli Vijećnice bit će svečano otvoreni Dani kulture Irana 2017.

Osam iranskih umjetnika iz provincije Isfahan, predstavit će svoje radove kroz izložbu, okrugle stolove, radionice i koncert. Do 17. februara u auli Vijećnice, u periodu od 10.00 do 20.00 sati, moći će se pogledati izložba koju će činiti kaligrafski radovi, iranske minijature – jednu od najpoznatijih formi iranskog slikarstva, te drvorezi (mo‘raq) i rukotvorine (rezbarije, emajlirano posuđe, grnčarije, ukrasni predmeti rađeni u kombinaciji slonovače, drveta i devine kosti). Bit će upriličena i jedinstvena izložba fotografija Isfahana, jednog od najljepših gradova Irana.

Dane kulture Irana, koji se održavaju s sklopu razmjene kultura dviju zemalja, IR Iran i Bosne i Hercegovine, zajedno realizuju Iranski kulturni centar, Grad Sarajevo, Likovna i Muzička akademija, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti pomenutog ministarstva.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.